Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally : 22 mei 2016

Na maanden voorbereiding door een kleine enthousiaste groep vrijwilligers vond de Klaverblad Voetstappenpad wandelrally plaats op zondag 22 mei. In de week er voor had een weersomslag plaats gevonden van zeer warm, droog weer naar weer met minder hoge temperaturen en vooral regenachtig. Voor de dag zelf was de weersvoorspelling regen in de ochtend en mogelijk onweer in de middag. Het viel reusachtig mee, om 8 uur inderdaad heel kort, een klein regenbuitje maar geen onweer.

De start was bij het museum Beeld en Geluid op het Mediapark dat voor ons vroeger de deuren had geopend. Een prachtig beeldbepalend begin van de wandeltocht, goed bereikbaar per trein en auto, voor gratis parkeren was gezorgd, met voldoende horeca en sanitaire faciliteiten. Na afloop kon men desgewenst het museum bezoeken waarbij het 2toegangskaartje gratis was.

Er kon aan de tocht worden begonnen tussen 8 en 11 uur, het officiële sein werd even na 10 uur gegeven door wethouder Floris Voorink in samenwerking met Karin Heerschop, de nieuwe voorzitter van GNR.

Er wordt met de klok mee gelopen rond Hilversum over de historische route, aangelegd in 1938, van 25 km plus een extraatje van 2 km om van de start te komen op de originele route en aan het einde van de tocht weer 2 km terug om te finishen.

Met 261 wandelaars had de belangstelling wat ons betreft wat groter mogen zijn maar de weersvoorspelling zal daar debet aan zijn geweest. De netto opbrengst gaat naar het GNR ten behoeve van het onderhoud van de natuurgebieden; de verwachting is dat dit uitkomt op €3.500,-.

Na dit eerste jaar dat GAC dit heeft overgenomen van Lions Hilversum kan volgend jaar eerder worden begonnen met de organisatie waardoor nog wat meer exposure kan worden gegenereerd. Van veel wandelaars ontvingen we complimenten over de goed aangegeven, mooie route en over de organisatie. Een stimulans om dit nog vele jaren te organiseren.

Voor meer foto's verwijs ik u naar facebook.

 

Voetstappenpad

Nieuwe organisatie en sponsor

De organisatie is overgenomen van Lionsclub Hilversum door de Gooise Atletiek Club in samenwerking met Goois Natuurreservaat. Dat betekent dat de wandeling een aantal wijzigingen zal ondergaan. Volg ons op deze website om op de hoogte te blijven. De huissponser van de GAC is eveneens aangehaakt.

Facebook Voetstappenpad pagina

Aanmelden nieuwsbrief

De route

De route van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally.

 

 

 

Disclaimer
info@voetstappenpad.nl © 2017 GAC Hilversum
Georganiseerd onder auspiciën van de SGWB sgwb-tz 1612