Voetstappenpad 2012

De weergoden waren ons dit jaar niet zo goed gezind. Nog voor 8 uur vertrokken de eerste popelende wandelaars op een druilerige zondagochtend. Buienradar had regen tot een uur of 9 voorspeld, daarna zou het tot een uur of 2, 3 droog blijven. Niets was minder waar. De officiële opening, door de nieuwe burgemeester van Hilversum, de heer Pieter Broertjes vond plaats terwijl het droog was. Hij benadrukte het belang van het Mediapark, een goed doel als Stichting Gooisch Klassiek en een meewerkende, initiatief nemende organisatie als de Lions als heel waardevol voor Hilversum in zijn openingsspeech.

Kort na de opening stortte regenwolken een enorme plas water over iedereen uit. De lange-afstands wandelaars, die vandaag minimaal 28 km hebben gelopen, leek het niet echt te deren, zo goed voorbereid waren zij. Anderen vonden het wat minder, en er werd goed gebruik gemaakt van de terugkeerservice.

Bij Kievietsdal vond rond één uur het openluchtconcert van Stichting Goosch Klassiek plaats. Unieke stukken, aangepast voor twee harpen en een zingende harpiste, en voor viool en harp werden door een groot aantal mensen beluisterd. Gelukkig was het, en bleef het droog.

De meerderheid van de wandelaars heeft de volledige tocht gewandeld. Omdat het zonnetje zelfs verscheen na 3 uur, was men de regenbuien van die ochtend weer snel vergeten. Bij Beeld en Geluid werd dan ook gelukkig gefinished en genoten van een kleine versnapering. Wij hopen u allen volgend jaar, op zondag 12 mei 2013, weer te zien!

Facebook Voetstappenpad pagina